U posljednje vrijeme se mnogi poznati hvale kako su uspjeli za jako kratko vrijeme da skinu veliki broj kilograma. Među njima su fotograf Dejan Milićević, pjevač Darko Lazić i pjevačica Indira Aradinović Indi.

– Probao sam sve žive dijete i tablete za mršavljenje, ali sve je imalo jo-jo efekat i kilogrami su mi se vraćali. Išao sam i kod najboljih nutricionista na Balkanu, ali pomoći nije bilo. Imao sam 143 kilograma i zbog toga su me bolela kolena i teško sam ustajao. Kuma mog druga uradila je operaciju smanjenja želuca i kada sam vidio njene rezultate, odlučio sam se i ja na taj korak – rekao je Dejan za Blic i dodao:

Foto: RAS Srbija

– Morao sam pet dana pred operaciju da jedem laganu hranu. Cijeli zahvat trajao je oko dva sata i zahvaljujem se osoblju bolnice koje je sve vrijeme vodilo brigu o meni – rekao je on pa nastavio:

– Nakon operacije sam nedjelju dana jeo samo supice, pio vodu i čajeve. Zatim sam prešao na pasiranu hranu, a sada sam već počeo normalno da se hranim – rekao je poznati fotograf.

Slična situacija je bila i kod pjevača Darka Lazića, koji je takođe smanjio želudac i izgubio preko 20 kilograma.

– Do juče sam smio samo supu procijeđenu, četiri kašike i to je kraj. A od juče kašice za bebe. Zamišljam da je kašica slaninica – dodao je nedavno pjevač.

 

 

 

I pjevačica Indi je jedna u nizu koja je u odlučila da smanji želudac.

– U strahu sam kao i svi ostali. U svakodnevnom sam strahu, u svakom smislu. Zato što sam se operisala, malo se nešto iskomplikovalo. Nije ništa strašno – rekla je Indi, a potom spomenula kolegu Darka Lazića, koji se u januaru ove godine podvrgao istoj operaciji.

– Ne ide oporavak kao kod svih drugih, kao kod kolege Darka. Svi su ostali brže stali na noge i krenuli sa tečnom terapijom, Ja još uvijek ne mogu da krenem. Još uvijek primam samo infuziju i još uvijek sam pod nadzorom ljekara – ispričala je Indira.

Na internet sajtu jedne privatne beogradske klinke koja radi operaciju želudca, može se pročitati kako komplikacije nakon operacije nisu nimalo naivne.

– Komplikacije do kojih može doći su infekcija (može doći do curenja sadržaja iz preostalog dijela želuca što dovodi do peritonitisa), krvarenje, duboka venska tromboza i posljedično plućna embolija. Može doći do pojave kamenja u žučnoj kesici i razvoja anemije ili osteoporoze zbog neadekvatne apsorpcije hranljivih sastojaka – piše u na sajtu klinike.

Cijena ovog poduhvata iznosi od 2.200 do 6.000 evra, u zavisnosti od toga koja se metoda primjenjuje.

Srpskainfo