Fabrika obuće “Bema” Banjaluka podnijeće krivične prijave protiv poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića, te Ivana Begića i nepoznate djevojke koji su ušli na privatni posjed ovog preduzeća i neovlašteno snimali radnike, pri čemu je radnik obezbjeđenja Duško Vuksan povrijeđen, saopšteno je iz “Beme”.
Krivičnu prijavu podnijeće i Vuksan kojeg je, navode iz “Beme”, Begić udario i slomio mu nos, te povrijedio lijevo oko.

Iz ovog preduzeća dodaju da će krivičnu prijavu podnijeti i protiv pripadnika policije “koji nisu radili svoj posao kako treba”.

“Pored napada gospodina Begića na radnika obezbjeđenja, gdje su trebali odmah da privedu tog gospodina, policija ih je i dalje pustila da snimaju, da rade i govore šta hoće na privatnom posjedu”, tvrde iz “Beme”.

U saopštenju se dodaje da fabrika sprovodi mjere zaštite zdravlja, poput nošenja maski, rukavica, dezinfekcije ruku, obuće, radnog mjesta, te da radnici, koji na i sa posla idu ugovorenim prevozom, nose maske.

“`Bema` u ovim teškim vremenima poštuje odluke Vlade Republike Srpske da ne otpusti nijednog radnika, borimo se da sačuvamo svih 1.200 radnih mjesta, ali očito to nekome smeta”, ističu iz ove fabrike.

Agencije