U skladu sa obavezom postupanja organa i institucija na kontroli lica kojima je određena kućna izolacija zbog virusa korona u Republici Srpskoj, građani Prijedora koji dolaze iz inostranstva obavezni su da provedu 14 dana u jednom od tri karantina na području grada.
“Svim građanima Prijedora koji privremeno borave u inostranstvu želim dobro zdravlje i da što brže zajedno prevaziđemo postojeću krizu zbog ugroženosti pojavom virusa korona, a prije svega poštujući date naredbe i preporuke nadležnih organa u Republici Srpskoj”, poručio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković u saopštenju.

Saopštenje je namijenjeno građanima Prijedora koji se nalaze u inostranstvu, a koji u narednom periodu planiraju dolazak na područje ovog grada.

U saopštenju se podsjeća da je Republički štab za vanredne situacije 23. marta propisao način organizovanja i sprovođenja obaveznog karantina za nadzor nad fizičkim licima koja dolaze u Republiku Srpsku/BiH, odnosno izolacije vozača vozila u međunarodnom transportu.

Takođe je Republički štab za vanredne situacije naložio Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite uspostavljanje šatorskih naselja u svrhu organizacije karantina pri graničnim prelazima.

Gradski štab za vanredne situacije je radi sprovođenja mjera sprečavanja i širenja zaraze donio niz naredbi koje se odnose na ograničenje kretanja, ograničenje rada trgovačkih i uslužnih radnji, kao i režima ulaska i boravka u trgovinskim centrima kojima je dozvoljen rad.

Agencije