U današnje vreme način komuniciranja drastično se promenio u odnosu na neka prošla vremena i ljude sve češće upoznajemo preko aplikacija i društvenih mreža, piše Msn.

No, kada pronađete partnera, on nekad radi stvari koje vam ukazuju na nedostatak poštovanja, integriteta ili interesa.

Na ovih osam stvari trebalo bi da pripazite u vezi:

1. Ne žele da ozvaniče vezu iako izlazite već par meseci

Da je Šekspir još uvek u blizini, možda bi on mogao da nam pruži ruku kada je u pitanju razumevanje jezika ljubavi.

Živimo u svetu u kojem postoje besmisleni odnosi, na primer veza bez obaveza.

Ali ako nakon nekoliko meseci osoba s kojom se viđate odbija da ozvaniči vezu s vama, onda nastaje problem. Ne samo da može da signalizira nedostatak predanosti, već može i da sugeriše da je druga osoba s nekim drugim.

Ako druga osoba odbija da razgovara o vašem odnosu i ne želi da vaša veza bude službena, onda verovatno ta osoba nije ni ozbiljna u vezi.

2. Ne postavlja ništa s vama na društvenim mrežama

Ako vi ili vaš partner nemate neku od društvenih mreža, onda je to razumljivo, ali ako ste zajednoo već nekoliko meseci, a on/ona vas nigde ne spominje, to je već pomalo zabrinjavajuće.

Možda je vaš partner tajnovit, ali ako ste ga vi dovoljno upoznali i shvatili da nije tajnovit i da sve mora da objavi na društvenim mrežama, onda ozbiljno morate da porazgovarate.

To može da znači da vas ne vidi kao dugoročnu opciju ili da nije spreman/na da vas pokaže svetu. Međutim, postoji i izuzetak. Ako partner ima poslovni profil, onda je razumljivo da ne želi da objavljuje sladunjave fotografije.

3. Nikad ne iniciraju izlaske

Ako vam se čini da uvek vi predlažete kada biste mogli da odete u biskop, na večeru, piće ili slično, onda je to jednostrana veza jer zahteva od vas da vi obavljate sav posao.

Neko ko je stvarno s vama, doprineće i biti proaktivan u vezi.

4. Neuravnotežen odnos

To što ste u srećnoj vezi trebalo bi da vam izazove osećaj kao da se nalazite u najboljem timu. Ako kod vas nije tako i čini vam se da jedno od vas stalno vrši kontrolu nad drugim, onda imate problem.

Takođe, ako ste vi ili vaš partner ljubomorni, posesivni i neko od vas voli da kontroliše, imajte na umu da to neće dugo potrajati. Sve to može dovesti do kraja veze, zato pokušajte što pre međusobno da razgovarate i to rešite, a ako ne ide izađite iz takve veze.

5. Svoja osećanja međusobno izražavate drugačije

Dobro je imati yin i yang ravnotežu u vezi, ono što vam nedostaje, pruža vam partner i obrnuto.

Može biti da ste vi romantičniji i neprestano obasipate partnera s lepim rečima, pažnjom i poljupcima, a vi imate osećaj da on to ne ceni dovoljno i da vam ne uzvraća na isti način. Naravno, vi ćete očekivati od partnera isto ili slično ponašanje, odnosno izražavanje osećanja, ali možda to nekad nećete dobiti. Ako očekujete jedno, a dobijete drugo onda verovatno niste toliko kompatibilni koliko ste mislili.

6. Jedno od vas čuva tajne

Ako vi ili vaš partner skrivate nešto od onog drugog, to će u nekom trenutku pući i može da dovede do raskida.

Naravno, ne treba da delimo svaku pomisao s našim partnerom, ali ako neko od vas nešto skriva, to će biti problematično jer čuvanje tajni može da ometa vašu sreću, a ideja da se ta tajna slučajno “otkrije” može da izazove paranoju i svađe.

7. Nema kompromisa

Nikako da se dogovorite sa svojim partnerom. Na primer, vi predlažete bioskop – on želi da ostane kod kuće, vi stalno čistite – on ne želi…

Morate da pronađete zlatnu sredinu i da se dogovorite na kompromis jer je to izuzetno važno za srećan odnos. Ako jedno od vas ne želi da izlazi nigde, već da ostane kod kuće, ok, taj dan ostanite kod kuće, ali sutra izađite negde. Mora postojati kompromis i pošten dogovor. Jedino tako ćete održati mir, a obe strane mogu biti jednako srećne kada je kompromis postignut.

Ako u vezi nikako ne možete da postignete kompromis, a trudite se previše, onda je vreme da odete iz takve veze.

8. Porodica i prijatelji ne vole partnera/ku

Ako ljudi koji vas najbolje poznaju ne vole vašeg partnera/ku, to je očito problem.

Ponekad je lako zažmureti i videti samo ono što želite da vidite, ali ako porodica ili prijatelji očigledno ne vole vašeg partnera, tada morate da pokušate da ih razumete zašto što sigurno postoji jako dobar razlog za to.

Izvor: 24sata.hr