Pomalo i iznenađujuće je došlo do sporazumnog raskida ugovora trenera Igora Jankovića i Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, obzirom da je mladi stručnjak imao ugovor na još godinu dana, ali i da je klub s njim imao jasnu viziju. Međutim, prevagnula je želja Jankovića da se vrati u banjalučki Borac gde će obavljati ulogu direktora Omladinske škole.
-S Jankovićem smo se rastali drugariski i korektno, kao pravi prijatelji. Zahvaljujemo mu se na svemu što je učinio za klub u minuloj sezoni i želimo mu sve najbolje na novom poslu i u novom klubu. Mi se okrećemo daljim planovima i traženju trenera za narednu takmičarsku sezonu – istakao je Darko Milunović, predsednik prijedorskih “rudara”.
O imenima je još uvek rano govoriti, ali je poznat profil stručnjaka kojeg žele u zeleno-crnom taboru.
-Poslednjih desetak dana, od kada je Janković najavio mogućnost da se vrati u Borac, razmišljali smo na ovu temu i o eventualnim rešenjima. Želimo trenera mladog i ambicioznog koji ima UEFA profi licencu ili je na programu za nju, da ima rejting i da može da odigovori našim ambicijama, a to je plasman u Premijer ligu BiH. Još je rano da pričamo o imenima, ali imamo jasan profil kakvog trenera želimo i hoćemo – dodao je Milunović.
Kako smo saznali za sutra je zakazan razgovor sa Srđanom Marjanovićem, trenerom juniora kluba, koji je prvi “pik” za izbor nasljednika Igora Jankovića na klupi seniora “rudara”.

Izvor: SportDC