U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ujutru će biti oblačno sa kišom, a tokom prijepodneva očekuje se rast intenziteta padavina uz pljuskove i moguću grmljavinu.

Prestanak padavina i postepeno razvedravanje očekuje se kasno uveče i tokom noći, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Duvaće slab do umjeren vjetar istočnog smjera, a u sjeverozapadnim područjima na momente i pojačan. Poslije podne, vjetar će mijenjati smjer na sjever.

Jutarnja temperatura biće od deset do 16, na jugu do 19, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu od 22 do 24 stepena Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Drinić i Mrakovica 15, Drvar 16, Novi Grad i Bihać 17, Čemerno, Ribnik, Prijedor i Sanski Most 18, Banjaluka, Han Pijesak, Gacko, Mrkonjić Grad, Gradačac, Ivan sedlo i Livno 19, Bijeljina, Kalinovik, Srbac i Tuzla 20, Doboj, Nevesinje, Zvornik, Šipovo i Bugojno 21, Sokolac, Srebrenica, Jajce, Neum i Sarajevo 22, Rudo, Foča i Grude 24 stepena Celzijusova.

U Bileći, Višegradu i Mostaru danas u 14.00 časova izmjereno je 25 stepeni, u Stocu 26, Širokom Brijegu 28 i Trebinju 29 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/Srpskainfo