Boris Savić je novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Rudar Prijedora. To je odlučio Upravni odbor prijedorskog prvoligaša na jučerašnjoj sednici u klupskim prostorijama. Tako će Savić zameniti Igora Jankovića s kojim je sporazumno raskinut ugovor i on je postao direktor omladinske škole banjalučkog Borca.

-Ovim putem želimo da se zahvalimo Igoru Jankoviću za sve ono što je za manje od godinu dana provedenih u Rudar Prijedoru uradio za klub. Okrenuli smo se obavezama ko će predvoditi ekipu, pojavljivalo se mnogo imena, mi smo rekli da ćemo do kraja maja imenovati novog šefa stručnog štaba i odlučili smo se za Borisa Savića. Postigli smo dogovor s njim. Čekamo da s euklone granične barijere i potpisaćemo ugovor. On će voditi s klupe klub. Najmlađi je trener u BiH s profi licencom, radio je u Kini, Superligi Kipra, Južnoj Africi, vodio je i premijerligaša iz Etno sela Stanišići sa nepune 32 godine. Ima važne trenerske reference, ono što je nama trebalo. Sa ekipom IMT-a iz Beograda je ušao u viši rang takmičenja, a sa Jedinstvom iz Žeravice bio je prvi u Drugoj ligi Republike Srpske – istakao je Darko Milunović, predsednik Rudar Prijedora.

Na sednici uprave bilo je govora i o budućim koracima u klubu, igračkom kadru…

-Radimo u ovom periodu da formiramo ekipu za narednu takmičarsku sezonu. Imamo najviše ambicije, ono što nismo uspeli u prošloj sezoni želimo u novoj. Potpisaćemo trogodišnje ugovore s nizom igrača koji su 2000. godište, sa nekoliko malo starijih igrača dvogodišnje. Napravićemo bazu preko deset talentovanih, a iskusnih igrača. Zadržaćemo gro ekipe i do kraja prelaznog roka, u dogovoru sa novim trenerom dovesti ne više od tri ključna igrača u svakoj liniji tima – dodao je Milunović istakavši da će klub u narednom periodu plaćati polaganje licence treneru juniora Srđanu Marjanoviću, treneru na duge staze.

Zbog pandemije koronavirusa i u Rudar Prijedoru su bili primorani da revidiraju ugovore i primanja.

-Zaključno sa ovom sedmnicom nastojaćemo da izmirimo martovske plate. Svi u klubu su potpisali sporazume da od marta do juna primaju 50 odsto manje sredstava. Do kraja ovog meseca nastojaćemo da izmirimo i aprilske plate. Malo klubova može takav redoslijed da ispuni. Bilo je i ulaganja blizu 100.000 maraka u infrastrukturu. U junu ćemo nastojati da rešimo obaveze prema dobavljačima sve zbirno oko 20.000 evra. Nastojaćemo da sredimo i kompleks u Ljubiji – rekao je na kraju Darko Milunović, prvi čovek “rudara”.

U narednom periodu u rad kluba biće uključen i Marko Marin, bivši reprezentativac Nemačke i nekadašnji kapiten Crvene zvezde.

Cilj – transferi mladih

Predsednik “rudara” sa Sane otkrio je i prioritetni cilj u klubu u narednoj sezoni:

-Pored titule i plasmana u Premijer ligu BiH jedan od ciljeva je da napravimo ozbiljan prihod od transfera i to ne krijemo. Već sada imamo dobre ponude za neke naše mlade igrače i to je budućnost kluba.

Izvor: Sportski žurnal