Odbornik SNSD i zamjenik predsjednika Skupštine grada Prijedora Goran Dragojević napustio je juče tu stranku, čime je skupštinska većina, koju predvodi ova stranka, dovedena pod znak pitanja.

Kako je Srpskainfo ranije objavila, Dragojević je juče uputio dopis predsjedniku Skupštine grada Prijedora Mirsadu Duratoviću u kojem je naveo da sa tim datumom prestaje njegovo djelovanje u Klubu odbornika SNSD.

– Svoje dalje političko djelovanje u Skupštini grada Prijedora ću nastaviti kao samostalni odbornik – naveo je Dragojević.

Foto: Srpskainfo

Iako Dragojević nije naveo razloge zbog kojih napušta SNSD izvori iz ove stranke otkrivaju da je on već duže vrijeme nezadovoljan radom lokalnog rukovodstva te partije. Naši izvori otkrivaju da je nezadovoljstvo počelo nakon što je Gradski odbor SNSD odlučio da raskine koaliciju sa DNS te napravi novu sa SDA, DF, SDS i drugim strankama.

Prema nezvaničnim informacijama, Dragojević, koji je inače ratni vojni invalid i član Boračke organizacije grada Prijedora, posebno je bio kivan na stranačke kolege zbog njihovog prijedloga da za predsjednika Skupštine grada bude izabran Mirsad Duratović iz DF koji je poznat po svojim javnim tvrdnjama da se u tom gradu desio genocid. Dragojević se juče nije javljao na telefon dok nam je njegov stranački kolega i predsjednik Gradskog odbora SNSD Saša Bursać kratko rekao da ne zna razloge napuštanja stranke.

– Obavijestio me je da napušta stranku ali nije obrazložio zašto. Naveo je da izlazi iz Kluba odbornika SNSD i da će dalje djelovati samostalno. Ništa vam više ne mogu reći – istakao je Bursać. Odlaskom Dragojevića iz SNSD postala je upitna sadašnja skupštinska većina koju predvodi SNSD. Kako sada stvari stoje SNSD ima podršku 16 odbornika dok je uz DNS 17.

Da DNS ponovo vraća uzde u svoje ruke pokazuje i jučerašnja inicijativa koju su pokrenuli odbornici Skupštine grada Prijedora za smjenu Duratovića, koji je na tu dužnost imenovan 11. marta zahvaljujući skupštinskoj većini koju predvodi SNSD.

Inicijativu za njegovu smjenu, pored Dragojevića, potpisalo je i šest odbornika DNS, pet odbornika SDS, tri odbornika SDA i jedan odbornik SDP BiH. Ko ima većinu u Prijedoru – SNSD ili DNS, znaće se već u petak za kada je zakazana sjednica Skupštine grada.

Izvor: Srpskainfo