Nakon posljednje sjednice Skupštine grada Prijedora, kada je DNS preuzeo većinu, političke tenzije se ne smiruju. Gradonačelnik, Milenko Đaković, smatra pogrešnom odluku SNSD-a o napuštanju koalicije sa DNS-om na lokalnom nivou.

Sve ono što se dešavalo u posljednih godinu i po dana bilo je bespotrebno, jer se nije uradilo ništa značajno. Sve odluke koje su donesene u tom periodu, kada je SNSD imao većinu, sud je proglasio nevažećim – podsjetio je Đaković i istakao da interes građana mora biti ispred političkog interesa

Ipak, političke trzavice u Prijedoru i te kako su uticale na odnos Vlade Republike Srpske prema ovom gradu. Prema Đakovićevim riječima, izostala je pomoć Vlade u realizaciji brojnih projekata.

Sa republičkog nivoa, u značajnoj mjeri, nisu dolazila sredstva za podršku našim projektima.

Vlada RS se više usmjerila prema drugim gradovima i opštinama i mi imamo taj zastoj sredstava. Kada se gradskom budžetu pridruže sredstva Vlade RS, onda se može planirati i više projekata – istakao je Đaković.

Podsjetimo, zbog političkih dešavanja u Prijedoru, sa mjesta ministra uprave i lokalne samouprave u Vladi RS smijenjena je Lejla Rešić, koja je kadar DNS. O aktuelnoj situaciji u Prijedoru, sutra će se, na konferenciji za novinare, oglasiti i iz Gradske organizacije DNS-a.

B.D./Kozarski