Prijedorčani M.I. (64) i D.T. (34) uhapšeni su juče u Ključu nakon primopredaje 45.000 evra, novca koji su uzeli od oštećenog dovodeći ga u zabludu i obećavajući mu da će srediti puštanje iz zatvora.

Iz Federalne uprave policije (FUP) saopšteno je kako su na osnovu do sada prikupljenjih činjenica i dokaza osumnjičeni prije par dana uspjeli na opisani način i u istu svrhu pribaviti od oštećenog prvi dio novca u iznosu od 20.000 evra, dok im je 13. juna bila namjera preuzeti ostatak ugovorenog novca od 25.000 evra.

– Istog dana na području Prijedora uz podršku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te nadzorom Okružnog tužilaštva u Prijedoru i Naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, izvršeni su pretresi stambenih objekata na tri lokacije koje koriste osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, kao i oružje, municija i dr. predmeti – saopšteno je iz FUP-a.

Foto: FUP

Uhapšeni Prijedorčani će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom ovih aktivnosti pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, PU Ključ i PS Sanski most.

Izvor: Srpskainfo