Mladi, perspektivni i ambiciozni trener Boris Savić juče je i zvanično predstavljen, u klupskim prostorijama, kao novi šef stručnog štaba prvoligaša Republike Srpske Rudar Prijedora. Pred njim je nimalo jednostavan zadatak da “rudare” sa Sane vrati u premijerligaško takmičenje BiH. To je prioritetni cilj Prijedorčana.

-Boris Savić je bio u našem klubu kao igrač, poznaje situaciju i ambijent u klubu i oko njega. Cilj je da stvaramo mlade igrače, razvijamo ih iz naše baze, a uz njihovu afirmaciju zadatak je i stvaranje igre. Verujem da ćemo zajedno da ostvarimo cilj, ulazak u Premijer ligu BiH. Želimo da razvijemo naše igrače, da budu kvalitetni i nosici igre Rudar Prijedora u narednih nekoliko godina i da pređu u neki bolji klub, naprave angažman u inostranstvu, od kojih će i naš klub imati koristi. Imamo tako mladih i potencijalnih fudbalera i naredna sezona bi trebalo da bude njihova najbolja afirmacija – rekao je Saša Stević, sportski direktor Rudar Prijedora.

Prvi operativac u sportskom sektoru prijedorskog prvoligaša je dodao i ovo:

-Hvala treneru Igoru Jankoviću i igračima iz prošle sezone. Nismo ostvarili postavljeni cilj, ali smo napravili evidentan iskorak, digli smo se na svim poljima posle teškog perioda za klub, došli do određenog nivoa. Krupa je, ipak, bila bolja, i čestiatmo joj plasman u Premijer ligu BiH, da dugo igra u eliti i nadamo se da ćemo se već u sezoni 2021/22. sresti ponovo u istoj ligi sa Krupljanima. Pred nama je nova sezona, još ne znamo koliko će klubova nastupati, trebalo bi biti 16. Mislim da je to dobro za naše igrače, da vidimo gde su i u kojem su stadijumu. Biće sasvim dovoljno utakmica da sve sagleda kako treba. Verujem da ćemo ostvariti zacrtani cilj.

Posle više od pet godina Boris Savić se vratio u Prijedor, sada kao trener seniorskog tima “rudara”. Pre toga godinu ipo dana je bio jedan od najupouzdanijih prvotimaca zeleno-crnih na poziciji štopera, kao nekadašnji mladi reprezentativac BiH i igrač koji je ponikao u beogradskoj Crvenoj zvezdi.

-Hvala upravi na ukazanom poverenju, kada su me zvali, iako sam imao ugovor sa klubom IMT iz Beograda, jedan od razloga koji je presudio što sam poziv prihvatio je postavljena ambicija, odnosno želja da se izbori plasman u Premijer ligu i da se Rudar Prijedor takmiči sa najvećim klubovima u BiH. Nije mi strano to jer sam u pet godina trenerske karijere ušao dva puta u viši rang, nadam se da će Rudar Prijedor biti treći klub s kojim ću to da uradim. Verujem da ćemo ostvariti postavljene ciljeve i zacrtane ambicije. Imam i ličnu ambiciju, složili smo i stvari su se poklopile, tako da zajedničkim snagama ulazimo u novu sezonu – rekao je Boris Savić, novi strateg Rudar Prijedora.

On se prisetio i vremena provedenog u Prijedoru:

-Bio sam godinu ipo dana u ovom klubu koji mi je ostao u lepom sećanju, baš kao i ja nekim ljudima. To je bio još jedan od razloga zašto sam odlučio da prihvatim izazov i dođem u Rudar Prijedor. Poznajem ekipu, igrači su radili kvalitetno prethodnih godinu dana, klub je napredovao i očekujem da svi zajedno pokažemo da zaslužujemo da se takmičimo sa najboljim ekipama u BiH.

Prozivka fudbalera Rudar Prijedora za novu sezonu je zakazana za ponedeljak, 22. juna u deset časova na Gradskom stadionu na kojem će odmah biti odrađen i prvi trening. Potom će se rad nastaviri na terenu u Ljubiji.

Promovisan Kulenović

Zajedno sa novim šefom stručnog štaba promovisano je još jedno pojačanje Rudar Prijedora za novu sezonu, a reč je o Luki Kulenoviću koji je ponikao u banjalučkom Željezničaru, a prošlu sezonu nastupao u hrvatskoj Drugoj ligi.

Promociji ovog pojačanja prisustvovao je i Darko Milunović, predsednik Fudbalskog kluba Rudar Prijedor.