Na području grada Prijedora počela je ugradnja sekundarnih vodomjera na daljinsko očitavanje, potvrdili su u lokalnom “Vodovodu”. Ovaj sistem očitavanja potrošnje vode odnosi se na stambene zgrade, koji će i te kako olakšati posao radnicima ovog preduzeća.

Osim toga, riječ je o realnijem prikazu potrošnje vode, tvrdi Aleksandra Pašalić, izvršni direktor za ekonomske poslove u preduzeću “Vodovod“.

– Pojedini potrošači su na kolektivnom vodomjeru, a pojedini na sekundarnom i ukoliko se na sekundarnom vodomjeru ne očita potrošnja, to tereti ostale potrošače, koji su na kolektivnom vodomjeru. Ovi digitalni vodomjeri će nam omogućiti stvarno očitavanje, kako sekundarnih, tako i kolektivnih vodomjera – pojasnila je Pašalićeva i dodala da troškove ugradnje vodomjera na daljinsko očitavanje snosi ‘Vodovod’.

– Znači, svi potrošači koji su imali sekundarne vodomjere u stanovima biće zamijenjeni vodomjerima na daljinsko očitavanje i to o trošku ‘Vodovoda”. Ukoliko potrošač sam odluči da ugradi sekundarni vodomjer, moraće ugraditi onaj sa daljinskim očitavanjem – istakla je ona.

Cijena ugradnje vodomjera na daljinsko očitavanje je 220 KM po domaćinstvu.

B.D./Kozarski