Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, danas 22.07.2020. godine, na području grada Prijedora, realizovali su preventivne aktivnosti u cilju unapređenja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na vozače motocikala, lakih motocikala i mopeda. Aktivnosti su sprovedene u saradnji sa članovima Moto kluba  „Otpisani“ iz Prijedora, a u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“.

Vozačima motocikala, lakih motocikala i mopeda, podjelom promotivnih letaka, skrenuta je pažnja da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim i registrovanim motociklima, lakim motociklima i mopedima, da koriste zaštitnu opremu i da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu. Na vozače motornih vozila apelovano je da prilikom učestvovanja u saobraćaju obrate dužnu pažnju na kretanje vozača motocikala i mopeda, odnosno da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju od neželjenih posljedica.

Na području Policijske uprave Prijedor, tokom 2019. godine, evidentirano je 75 saobraćajnih nezgoda u kojoj su učestvovali motocikli, laki motocikli i mopedi,  od čega 3 sa smrtnom posljedicom, dok je u toku ove godine evidentirano 35 saobraćajnih nezgoda u kojima je učestvovala ova kategorija vozila, od čega jedna sa smrtnom posljedicom.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, jer na taj način doprinose bezbjednosti svih učesnika.

PU Prijedor