Zoran Baroš, direktor gradskog Pozorišta, potvrdio je da je prijedorski ansambl na 39-im Pozorlšnlm igrama BIH koje su održane u jajcu od 28. avgusta do 4. septembra osvojio jednu zajedničku nagradu. I to s predstavnom „ Nije čovjek ko ne umre“, po tekstu Velimlra Stojanovića i u režiji Marka Misirače za glumačko -partnersku igru Deana Batoza i Aleksandra Stojkovića koji su dobili glumačke nagrade. Nagrada je osvojena u konkurenciji šest predstva. Osim prijedorske igrana je još predstava „Ukulele Jam”, Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, potom, škola za žene“ Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke, “Identitluk”, predstava koja je rađena u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Narodnog pozorišta Mostar, „Dogvillle“, Narodnog pozorišta iz Sarajeva, te „ Pijana noć 1918“ Narodnog pozorišta iz Tuzle.

– Mi smo jako zadovoljni, prije svega činjenicom da smo se našli u tako jakoj konkurenciji a svaka nagrada dobro je došla- kaže Baroš i otkriva da će 10. septembra istu predstavu igrati na Festivalu „ Zaplet” u Banjaluci u oganizaciji gradskog pozorišta Jazavac“.

-Nakon tog, a u skladu s epidemiološkom situacijom planiramo završetak rada na predstavi „Sile u vazduhu“ po tekstu Nebojše Romčevića i u režiji Slobodana Perišića iz Banjaluke.- rekao je Baroš. On je potvrdio da je termin pozorišnog Festivala „Zlatna vila“ prebačen za 1. decembar ove godine.

M.Z./Kozarski