Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po suvim kolovozima, a magle ima na području Prijedora, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni pi-si-ar, ELISA ili ECLIA test star maksimalno 72 časa. Djeca do pet godina ne moraju imati urađen jedan od ovih testova da bi ušla u Crnu Goru.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja pi-si-ar ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Na graničnom prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je ulazak u Crnu Goru od 7.00 do 19.00 časova.

Srbija je otvorila granične prelaze sa BiH bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

BiH građani mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa.

Zbog rehabilitacije dionice magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka /kanjon Tijesno/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja od ponedjeljka do subote od 7.00 do 17.00 časova, uz povremene obustave u trajanju maksimalno 10 minuta. Poslije 17.00 saobraćaj se odvija normalno.

Na dionici magistralnog puta Ljubinje-Trebinje saobraćaj se zbog radova odvija usporeno, pa je neophodna opreznija i sporija vožnja, te poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac u mjestu Vrbanja saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično svakim danom od 7.00 do 17.00 časova.

Do 30. septembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu koji se spaja sa ulicom Brodskog bataljona u Brodu.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima bude povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, pa radnim danima u intervalu od 7.00 do 17.00 časova bude povremenih obustava saobraćaja od maksimalno pet minuta.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Јasen /Prozor-Јablanica/. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac /Јajce-Donji Vakuf/, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo /Јošanica-Rajlovac/, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu /R-448/, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sanacija tunela Crnaja /Konjic-Јablanica/ još nije počela, tako da se tom dionicom i dalje saobraća nesmetano.

Izvor: SRNA/RTRS