Slobodan Brdar juče je reizabran za predsjednika Udruženja penzionera grada Prijedora.
Godišnjoj izbornoj skupštini Udruženja prethodila je sprovedena izborna aktivnost u svih 23 mjesna udruženja na području grada.

“U Prijedoru ima 14.780 penzionera, a sredstva od grada smo raspodijelili tako što smo 90.000 KM upotrijebili za banjsko-klimatsko liječenje i jedino smo udruženje u Republici Srpskoj koje nije prekidalo tu aktivnost. Uputili smo 347 penzionera u banjsko-klimatsko centre”, rekao je Brdar prezentujući izvještaj o radu u prethodnom periodu.

On je dodao da je ostalih 160.000 KM iskorišteno za redovne tranše jednokratne novčane pomoći.

Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je istakao da grad godinama i sistemski podržava gradsko Udruženje penzionera.

“Svjesni smo da su oni stvorili sve ovo na čemu mi danas živimo i radimo i to su ljudi koji su pošteno zaradili svoju penziju. Svjesni smo i da je ta penzija mala i zato im iz budžeta direktno planiramo i dodjeljujemo sredstva koje Udruženje penzionera dijeli po potrebama i svojim planovima”, naveo je Đaković.

On je napomenuo da grad nije imao nijednu primjedbu na dosadašnju raspodjelu sredstava.

Jednoglasnom odlukom delegata, osim predsjednika Udruženja, za predsjednika Skupštine udruženja izabrana je Desa Savanović.

Srna