Policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru protiv M.J. iz Kozarca zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje povjerilaca i prevaru “tešku” 321.000 maraka.

Osumnjičeni se tereti da je kao suvlasnik privatnog preduzeća iz Kozarca, u periodu od 2011. do 2019. godine, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, doveo u zabludu povjerioca-odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Cazina, prema kojem je imao dugovanja u iznosu od 155.217 KM, da će ista isplatiti, usljed čega je povjerilac potpisao ugovor i zatražio obustavu izvršnog sudskog postupka za naplatu dugovanja – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Osumnjičeni je takođe zaključivši ugovor o ustupanju potraživanja trećem licu, otuđenjem imovine preduzeća, te drugim prevarnim radnjama, onemogućio povjeriocu iz Cazina naplatu duga po rješenju izvršnog sudskog postupka u iznosu od 166.349 KM.

– Izvršenjem ovih krivičnih djela, osumnjičeni je oštetio povjerioca za ukupan iznos od 321.567 KM – naveli su iz PU Prijedor.

Izvor: Srpskainfo