Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci provode operativnu akciju kodnog naziva “Biser” koja je usmjerena na razbijanje mreže uličnih preprodavaca opojnih droga na području grada Banjaluke.

– U toku su pretresi na više lokacija u Banjaluci, prilikom kojih je pronađena određena količina opojne droge kokain, spid i marihuane, kao i digitlne vage, vatreno oružje i novac – saopštio je MUP Srpske.

U saopštenju se ističe da su u ovim aktivnostima slobode lišena tri lica – A.S., I.K. i M.Ј. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama”, “Proizvodnja i promet škodljivih proizvoda” i “Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem”.

Akcija Biser (Foto: MUP Srpske)

Akcija Biser (Foto: MUP Srpske)

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici su otkrili i nelegalni starački dom na području Banjaluke, u kojem je pronađeno 16 lica starije životne dobi.

– U dogovoru sa postupajući tužiocem i nadležnim službama provode se aktivnosti i za ovo krivično djelo – ističu iz MUP-a Srpske.

Izvor: RTRS