Uslijed padavina srušen je improvizovani prelaz u koritu rječice Suturlije koji su nedavno postavili aktivisti PDP-a Banjaluka zajedno sa Draškom Stanivukovićem, što se jasno može vidjeti i na fotografijama.

Predsjednik Gradskog odbora POLIGRAF-a Banjaluka Veliša Malobabić tim povodom izjavio je da je i ranije upozoravao kako je impovizovani prelaz u koritu riječice Suturlija napravljen bez ikakvih dozvola i konsultacija sa nadležnima te da se nije poštovala ni jedna sugestija brojnih udruženja koji su aktivno učestvovali u tom projektu.

“Ovo je očit primjer kako su improvizacija i samovolja kratkog daha, gdje se na svu sreću niko nije povrijedio . Više puta smo pozivali da su svi dobrodošli da se uključe u projekat Park prirode Suturlija, da se za aktivnosti konsultuju sa brojnim stručnim organizacijama, pojedincima i institucijama koje učestvuju u projektu. Nažalost, pojedinci biraju samovolju i rade improvizovano na svoju ruku. Zato postavljam pitanje mladom kolegi i kandidatu PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Drašku Stanivukoviću, da li je to primjer kako bi radio, planirao i sprovodio infrastrukturne ili bilo koje druge projekte u Banjaluci kada bi bio gradonačelnik”, rekao je Malobabić.

Podsjećamo, postavljanje improvizovanog prelaza u kanjonu rječice Suturlija, prvi je zabilježen slučaj u Banjaluci da je neko uopšte postavio improvizovani prelaz u koritu jedne rječice, bez prethodne konsultacije sa nadležnima ili bilo kakve provjere bezbjednosti jednog takvog prelaza.

(Banjaluka.net)