Pripadnici Policijske uprave Prijedor su povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, u zgradi uprave položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima MUP-a RS.

Nakon toga, slava je skromno obilježena u skladu sa pravoslavnim običajima i poštovanjem dana žalosti u Republici Srpskoj.

Prilikom obraćanja medijima, načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović je rekao da su na spomen ploči u Policijskoj upravi, položeni vijenci i prislužene svijeće, u znak sjećanja na 74 policajca pripadnika tadašnjeg CJB Prijedor i šest pripadnika Sedmog odreda Specijalne brigade policije.

FOTO: POLICIJSKA UPRAVA PRIJEDOR
FOTO: POLICIJSKA UPRAVA PRIJEDOR

– Pripadnici policije dali su nemjerljiv doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen ploču odajemo počast i prisjećamo se žrtve svih naših junaka koji su se nesebično borili i dali život za temelje naše Republike – rekao je Vujanović.

On je dodao da zbog epidemije virusa korona i proglašenja dana žalosti u Republici Srpskoj, Policijska uprava Prijedor ove godine skromno i u manjem broju prisutnih obilježava krsnu slavu.

– Ovom prilikom svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i građanima koji obilježavaju Aranđelovdan čestitam krsnu slavu -poručio je Vujanović.

Izvor: Srpskainfo