Prijedor je dobio još jedan mural. Djelo, čija je poruka da moramo biti savjesniji o pitanju očuvanja životne sredine, oslikano je na zidu u blizini gradskog kupališta na rijeci Sani. Autori su Stevan Šeatović i Miloš Bajić.

Inicijativu za oslikavanje novog murala u Prijedoru pokrenuli su članovi Omladinske organizacije “Čuvari Sane” koji smatraju da je ovo jedan od načina da se uljepša ovaj dio grada, koji je godinama zapušten.

– Poruka je u svakom slučaju ekološka, u smislu očuvanja rijeke, koliko zagađujemo rijeku, i živi svijet u rijeci. Vidi se iz same slike da je otpad u lancu ishrane najviši jer uništava sve ostalo – rekao je autor murala Stevan Šeatović.

Milan Sadžak, predsjednik “Čuvara Sane”, ističe da se projekat jednostavno zove Mural. Radi se, kako kaže, o projektu okupljanju omladinaca starosti od 13 do 18 godina.

– Cilj nam je da pošaljemo ekološku poruku, kojih će biti najmanje četiri i 3D mural. Koliko mi znamo, to je prvi 3D mural u Prijedoru, ako ne i šire – zaključio je Sadžak.

Autor: RTRS