Proglašavanjem ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, crnogorska diplomatija demonstrirala je da je diplomatija sukobljavanja, kvarenja odnosa i svađalačka diplomatija, smatra predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je juče ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića, za personu non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.

“Najnoviji diplomatski skandal, u još jednoj sramnoj režiji odlazeće vlasti, zadnji je pokušaj poraženog i odbačenog DPS antisistema, da uradi sve što može da novoj vlasti ne ostavi samo prazne budžetske kase, haotično stanje u državnoj upravi, dugove i kredite, već da im za kraj pokvari još nešto, da ih pred Evropom zakoči u onome na šta je upravo Evropska komisija upozorila Crnu Goru u svom posljednjem izvještaju, na zabrinjavajuće tenzije u odnosu sa Srbijom”, navodi se u reagovanju Milačića.

Smatra da odlazeća vlast želi da narušeni odnos između Srbije i Crne Gore pred Evropom pripiše dolazećoj vlasti.

“Pa je proglašavanje ambasadora Srbije, gospodina Vladimira Božovića personom non grata, završni čin igre nedoraslih i neodgovornih kojim pokazaju da ni u kraju ne umiju da budu dostojni kraja”, kaže Milačić.

Smatra da je ovaj čin osveta zbog gubitka na izborima.

“Braćo u Srbiji, neka vas ne dodiruje odbacivanje od odbačenih i ostavljenih, u novoj crnogorskoj vlasti i narodu Crne Gore dobili ste istorijski bratski zagrljaj”, zaključio je Milačić.

ATV