Zbog stava pojedinaca u Loparama i Brčkom, da su funkcije važnije od naroda zbog kojeg stranke postoje, Predsjedništvo DNS raspustilo je odbore u ovim sredinama i za povjerenika  imenovalo Radislava Jovičića, potpredsjednik DNS, saopšteno je iz DNS.

NS je interese građana i Republike Srpske stavio iznad bilo kog pojedinačnog interesa. Da pojedinci ne mogu oslabiti DNS govori i činjenica da skoro kompletno članstvo ostaje uz stranku, kao u slučajevima Bijeljine i Kozarske Dubice. Od tri odbornika izabranih u Skupštinu opštine Lopare, dva su ostala dosljedna i vjerna stranci – saopšteno je iz DNS.

Navode da je jučerašnje saopštenje da je OO DNS Lopare istupio iz DNS u najmanju ruku rečeno neozbiljno.

– Predsjednik odbora je u bolnici. Sastanak OO nije uopšte održan. Saopštenje potpisano od strane sekretarice. I pored svega toga iskreni i vjerni članovi DNS nastavljaju zacrtanim putem i neće se obazirati na ovakve niskosti i podlosti – saopšteno je iz DNS.

Dodaju da su uvijek uz  narod i narod sve više uviđa ko su iskreni i čestiti predstavnici njihovog glasa.

–  I mi smo uz narod sa porukom dosta je više priča na osnovu raspodjele fotelja i dosta je više preletača i izdajica sopstvenog naroda. Mi izričito kažemo NE takvoj politici – zaključuju u DNS.

Izvor: Srpskainfo