Komemoracija povodom smrt bivšeg gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, održana je u Centru za kulturu Semberija.

Od gradonačelnika Mićića su se oprostili kćerke Mila i Maja, sin Pantelija i supruga Radmila, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, prof.dr Vlado Simeunović u ime Gradske uprave, Predrag Јović ispred Stranke demokratske Srpske Semberija, rodbina, brojni prijatelji i saradnici.

Dugogodišnji gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ostaće upamćen kao čovjek koji je obilježio razvoj Bijeljine u savremeni grad i jedan od glavnih pokretača razvoja Republike Srpske, rekao je na komemorativnom skupu povodom Mićićeve smrti predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

– Bilo je zadovoljstvo i privilegija da zajedno sa njim kreiramo projekte koji će unaprijediti život ljudi u Bijeljini i sve što smo dogovorili realizovaćemo, to je naš dug prema njemu i stanovnicima Semberije – poručio je Višković.

 

U Bijeljinu je stiglo 3.000 telegrama saučešća povodom smrti Mićića, od predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i Srbije Aleksandra Vučića, srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, predstavnika gradova iz regiona, međunarodne zajednice.

Komemoraciji su prisustvovali visoki funkcioneri i predstavnici vjerskog, kulturnog i političkog života Bijeljine, Republike Srpske i BiH.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Epidemiološke mjere,s priječile su dolazak na komemoraciju, brojnih predstavnika prijateljskih gradova Bijeljine, a koji su uputili telegrame sučešća porodici i saradnicima Miće Mićića.

Sahrana Miće Mićića biće obavljena na gradskom groblju u Pučilama u 13 časova.

Autor: RTRS