Sramnim komentarima i prikupljanjem najjefitnijih političkih poena na nesreći mještana Kostajnice čija je imovina oštećena nedavno u zemljotresu, prvaci SDS i PDP pokušavaju umanjiti i prikriti nacionalnu izdaju koju su danas sproveli njihovi poslušnici u CIK BiH poništavanjem izbora u Srebrenici i Doboju, izjavio je portparol SNSD Radovan Kovačević.

Prvo su predstavnici PDP otišli u Kostajnicu, skoro mjesec dana nakon zemljotresa, valjda kada su prošli svi praznici, i to samo da bi održali partijski sastanak i posjetili isključivo članove te stranke, da bi se potom, baš danas iz SDS pojavili sa prijedlogom rješenja koje smo mi primijenili 2014. godine tokom poplave, a koji su oni tada kritikovali i nazivali promašajem, rekao je Kovačević za.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske uplatila 300.000 KM za Kostajnicu i donirala stambene kontejnere, te da je upravo danas počela stručna procjena štete u Kostajnici i da će u narednih mjesec dana timovi uraditi detaljnu kategorizaciju.

Kovačević je ocijenio da je apsolutno neodgovorno i isključivo populistički prije završenog posla stručne komisije izlaziti sa paušalnim komentarima koji trenutno samo zbunjuju već dovoljno namučene mještane Kostajnice.

– Nama u SNSD je sasvim jasno da ovi neodgovorni i populistički komentari iz SDS i PDP dolaze samo kako bi prikrili nacionalnu izdaju koju su danas počinili glasanjem u CIK. Izbore u Doboju su poništili iz kompleksa niže vrijednosti, dok su izbore u Srebrenici poništili iz razloga jer su sve vrijeme javno bili u koaliciji sa SNSD i strankama iz Republike Srpske a tajno i iskreno jedino u koaliciji sa SDA i strankama iz Sarajeva – zaključio je Kovačević.

Izvor: Srpskainfo