Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je da je Bakir Izetbegović izjavom da su “Srbi loš narod” potvrdio politiku SDA u BiH koja je isključivo nacionalistička i šovinistička, te utemeljena na islamskoj fobiji od svega što nije islamsko.

Čavić je rekao za Srnu da se takve nečuvene izjave direktno mogu povezati sa “Islamskom deklaracijom” čiji je autor njegov otac Alija Izetbegović.

– Riječ je o potpuno neprihvatljivoj izjavi koja bi možda bila primjerena tamo negdje u 16. vijeku i u Otomanskoj imperiji kada su ovdje vladali Turci, ali ovo je 21. vijek i to je nečuveno – naglasio je Čavić.

On je ocijenio da je upućivanje takvih kvalifikacija cijelom narodu, u ovom slučaju srpskom, apsolutno neprimjereno, drsko i bezobrazno.

– To samo ide u prilog tome da ova zemlja, ovako uređena, zasnovana na takvoj politici, teško može opstati – naveo je Čavić.

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su “Srbi loš narod”. Nedavno je i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković uporedila srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.

Autor: SRNA/RTRS