Inicijativni odbor za vraćanje statusa opštine Omarskoj uputio je radonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću prijedloge za člana koji će ispred grada Prijedora učestvovati u radu komisije Vlade Srpske za razmatranje Inicijative za vraćanje statusa opštine Omarskoj, istakao je član Inicijativnog odbora Branko Anđić. On je dodao da su članovi odbora zadovoljni dinamikom kojom se odvija ovaj proces, kao i da su svi dogovori postignuti sa partnerima u ovom procesu  u potpunosti ispoštovani.

Člnovi inicijativnog odbora za vraćanje statusa opštine Omarskoj u narednom periodu će se sastati sa novim gradonačelnikom Prijedora, Daliborom Pavlovićem, na kojem će se razgovarati o ovoj temi.

„Tema razovora sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem prvenstveno će biti imenovanje člana koji će ispred grada Prijedora učestvovati u radu Vladine komisije za ocjenu opravdanosti inicijative za vraćanje statusa opštine Omarskoj. Inicijativni odbor će gradonačelniku predložiti i prijedloge ispred odbora, a na njemu je da odluči ko će najbolje zastupati interese grada u ovom predmetu“, poručio je Branko Anđić.

Anđić je dodao da je Inicijativni odbor u prethodnom periodu aktivno radio na ostvarenju postavljenih ciljeva.

„Zadovoljni smo do sada urađenim. Bitno je reći da su svi dogovori koje smo postigli sa ljudima koji su nas podržali u čitavom ovom procesu, u potpunosti ispoštovani. Naš stav je dobro poznat. U narednom periodu čitava ova priča biće intenzivirana, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena. Ukoliko sve bude išlo planiranom dinamikom, očeujemo da će Omarska biti opština do kraja ove kalendarske godine.“

Građani Omarske prije dvije godine pokrenuli su inicijativu za vraćanje statusa opštine ovoj prijedorskoj mjesnoj zajednici, izgubljen 1962. godine. U tom procesu procesu preduzeti su mnogi koraci kako bi se ispunili svi zakonski preduslovi. Naredni korak je izjašnjavanje Narodne Skupštine Republike Srpske o ovom pitanju.

prijedor24h