Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da ova stranka kreće u reviziju članstva.

Dodik je, nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a, rekao da SNSD kreće u reviziju u svim lokalnim zajednicama kako bi do kraja godine znali ko je ostao privržen stranci, te da će u opštinskim organizacijama koje nisu ostvarile pobjedu biti organizovani unutarstranački izbori.

On je istakao da je stranka ostvarila najbolji rezultat na proteklim izborima, osvojivši pobjedu u 48 lokalnih zajednica i dobivši najveći broj glasova na odborničkim listama, šest odsto više nego na prethodnim izborima.

On je istakao da je SNSD dao podršku Vladi Srpske da očuva finansijsku stabilnost, dodavši da pandemija ostaje najvažniji izazov.

– SNSD daje podršku Vladi Srpske u nastojanju očuvanja finansijske stabilnosti, vidljive, i ponosni smo što smo mogli u ovom vremenu da se dostigne naš ranije promovisani cilj, a to je da prosječna plata u Srpskoj bude 1.000 KM. Ona je prema statistilkim podacima sada nešto malo više od 500 evra, što je dobar podatak – rekao je Dodik.

On je podsjetio i da je Republika Srpska u prošloj godini iamala istorijsko pokrivanje uvoza izvozom, bez obira što su se svi medicinski aparati i oprema morali uvoziti, jer Srpska nema proizvođača te vrste.

– Ti ekonomski trendovi moraju biti zadržani. SNSD će u narednih 60 dana razmotriti da li postoji prostor za povećanje plata u oblastima zdravstva i obrazovanja, kao i policiji – rekao je on.

Dodik je naveo da je Predsjedništvo SNSD-a podržalo napore da ne dođe do povećanja cijene struje u Republici Srpskoj.

Kada je riječ o visokom predstavniku, Dodik je rekao da SNSD ne podržava rad visokog predstavnika i smatra da ne treba dovoditi novog predstavnika u BiH.

Govoreći o ponovljenim izborima u Srebrenici i Doboju, Dodik je rekao da SNSD ide ka pobjedi i ponavljanju postignutih rezultata.

Autor: RTRS