Tri državljanina Crne Gore koji su uhapšeni na Јahorni prebačeni su, nakon kriminalističke obrade u Policijskoj stanici Istočna Ilidža, u Službu za poslove sa strancima BiH.

Podsjećamo, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su na Јahorini tri državljanina Crne Gore, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Uhapšena su lica čiji su incijali M.K, F.R. i B.S, a hapšenje je izvršeno juče oko 16.00 časova – saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda na Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršeni su pretresi lica i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni.

Prema navodima medija, uhapšen je član kriminalne organizacije Milan Kršić iz Crne Gore, te dvojica njegovih tjelohranitelja. Za Kršićem je aktivna međunarodna potjernica zbog više krivičnih djela.

Kako ATV nezvanično saznaje, uhapšeni tjelohranitelji su Filip Roganović i Boban Sjekloća.

Autor: RTRS