Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović organizovao je danas prijem za predstavnike organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, kasarne i policije, povodom 14. februara – Dana boraca, te istakao opredijeljenost Gradske uprave da boračka populacija bude na mjestu koje zaslužuje.
“Razgovarali smo o problemima i potrebama koje imaju i šta grad može uraditi da im olakša funkcionisanje. Gradska uprava zajedno sa mnom na čelu je jasno opredijeljena da boračku populaciju stavi na mjesto koje zaslužuje”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je grad i do sada pomagao i imao odlične odnose sa boračkim kategorijama i da će tako biti i u narednom periodu, te da su u budžetu za ovu godinu planirana sredstva za organizacije koje se bave boračkom populacijom.

“Koliki je značaj boračke populacije ne treba posebno isticati. Dovoljno je reći da je to populacija koja je stvorila Republiku Srpsku i koja kroz ove organizacije čuva Srpsku i nakon rata. Naša obaveza je da zajedničkim snagama čuvamo Republiku Srpsku i da njihova imena pronosimo slavom kroz naš grad. Kao gradonačelnik, u narednom periodu održaću niz pojedinačnih sastanaka kako bismo dogovorili dalje korake za rad i saradnju”, najavio je Pavlović.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević zahvalio je gradonačelniku za prijem povodom Dana boraca i Dana Boračke organizacije.

“U Prijedoru smo uvijek bili jedinstveni kada se radilo o bilo kakvim manifestacijama – i porodice poginulih, i SUBNOR, i vojska, i policija, i ratne vojne starješine. Zajedno organizujemo sve manifestacije koje pominju istorijske činjenice iz odbrambeno-otadžbinskog rata, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, i mislim da neće biti razloga da to ne nastavimo, pa i da poboljšamo saradnju”, rekao je Predojević.

Predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Prijedora Zdravka Karlica naglasila je da u Prijedoru organizacije proistekle iz proteklog rata imaju tako dobru saradnju da se uvijek dogovaraju i zajednički obilježavaju sve bitne datume.

“Drago mi je da će biti nastavljena saradnja i našem novom gradonačelniku želim mnogo uspjeha i dugo da nas još vodi i da sve bude bolje i da učestvujemo u tome”, poručila je Karlica.

Izvor: Agencije