Protiv M. K. prijedorska policija podnijela je izvještaj zbog sumnje da je 30.000 maraka koje je dobio od Vlade Republike Srpske za pomoć zbog korona virusa, potrošio suprotno odluci.

On se tereti da je počinio krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

– Osumnjičeni M.K. se tereti da je u svojstvu odgovornog lica javne zdravstvene ustanove – apoteke u Prijedoru, u periodu od 23. juna do 23. decembra prošle godine, namjenska novčana sredstva Vlade Republike Srpske u iznosu od 30.000 KM, koja su ovoj Ustanovi isplaćena kao pomoć radnicima zbog posebno otežanih uslova rada tokom situacije prouzrokovane širenjem virusa korona, koristio protivno njihovoj namjeni, odnosno nije ih isplatio radnicima u navedenom periodu – rekli su u policiji.

Na ovaj način, u navedenom periodu, osumnjičeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist za navedenu Javnu zdravstvenu ustanovu u iznosu od 30.000,00 KM, oštetivši radnike za isti iznos.

Izvor: Srpskainfo