Priču o Jeleni Trikić iz Drvara prije nekoliko godina čuo je cijeli region. Nazvali su je “Majka hrabrost”.

Nakon dvije operacije tumora na mozgu, odlučila je da prekine liječenje kako bi mogla da se ostvari kao majka. Njen sin Nikola danas ima osam godina i živi u Prijedoru.

Jelena je preminula samo mjesec dana poslije rođenja sina Nikole. Savjetovali su joj da se bori za život i prekine trudnoću. Ona je odlučila da prekine terapiju i na svijet donese novi život, piše RTS.

Nikola ima osam godina, ide u treći razred, voli da crta, bavi se sportom. Odrasta uz priče o svoj majci. Ponosan je, jer je kaže njegova majka – hrabrost.

– Da je bila dobra, da me je čuvala 40 dana, da je imala sve petice i da je bila najbolja iz matematike – priča Nikola šta zna o majci.

Nikola je dobio sestru, žive u Prijedoru ali kaže da često odlazi kod bake i dede u Drvar. Prije dvije godine Nikola je otvorio i vrtić u Drvaru koji nosi naziv po njegovoj majci.

– Dobar sam učenik, prolazim sa peticama. Likovno volim, to mi je obiljeni predmet – kaže Nikola.

Otac kaže da je Nikola nemirno i srećno dijete. Da mu često priča o majci i da je okružen pažnjom obe porodice.

– Jeste, prilično je svjestan za svoje godine, biće tu još stvari koje će poslije saznati, ali zna o čemu je riječ, šta se desilo – navodi Goran Dunović.

Fondacija “Za život” iz Banjaluke predlaže da ispred Кliničkog centra bude postavljena bista koja će podsjećati na hrabrost Jelene Trikić.

Izvor: Srpskainfo