Prva fudbalska liga Republike Srpske nastavlja se mečevima 16. kola a očekuje se velika borba kako za titulu šampiona i plasman u Premijer ligu BiH, tako i za opstanak.

Prvi favorit je i dalje Rudar Prijedor dok će svoju šansu da iz prikrajka vrijebaju Zvijezda 09 i Sloboda. Ekipa Borisa Savića je doživjela nekoliko promjena u sastavu tako da će trebati vremena da se ekipa uigra. Tu su tri bivša člana banjalučkog Borca iskusni Aleksandar Radulović, te Daglas Kruz i Santos. Od važnijih igrača Prijedor su napustili Predrag zekanović, Marinko Rastoka i Ognjen Jaćimović.

– Generalno mogu biti zadovoljni pripremama, glavni dio smo odradili u Medulinu i najvažnije je da nismo imali problema sa povredama. Što se pripremnih utakmica tiče, mislim da su pokazale da smo na dobrom putu, imali smo utakmica sa boljim ekipama, gdje smo u najmanju ruku bili ravnopravni. I dalje imamo problem sa realizacijom, ali mislim da će se i taj segment igre poboljšati kada počne prvenstvo. Ostali smo bez 6-7 igrača, ali smo doveli četiri igrača koja su sigurno pojačanja i smatram da smo u odnosu na jesen kvalitetniji. Takođe, podmladili smo ekipu sa juniorima, od kojih će neki biti starter. Zaista me raduje veliki broj igrača iz omladinske škole koji su tu i koji će imati važnu ulogu. Naš cilj se zna, sigurno je da neće biti lako, čeka nas mnogo iskušenja, ali spremni smo na sve i ne sumnjam da ćemo ostvariti cilj koji je zacrtan, a to je Premijer liga BiH- istakao je Savić

Glavni rival će im biti Zvijezda 09. U ekipu iz Etno sela Stanišić su došli: Kosta Dražić (Loznica), Budimir Šarčević (Tuzla siti), Emrah Hasanhodžić (GOŠK), Amar Beširević (Olimpik), Muamer Svraka (Krupa), Nikola Milošević (Proleter, Novi Sad), dok je otišlo osam igrača.

– Generalno sam zadovoljan pripremama, birali smo kvalitetne ekipe koje su mogle da nam pokažu nedostatke koje treba da ispravimo. Odigrali smo dosta dobro tako da nas to raduje pred nastavak. Takođe zadovoljan sam pojačanjima. Birali smo igrače na pozicijama koje su nam bile potrebne. Sad radimo na pripremama za Kozaru koja je po meni kvalitetnija nego što to pokazuje tabela. Meni su oni među pet najboljih ekipa u Srpskoj i očekuje nas težak meč. Na početku priprema smo rekli da ne bježimo od borbe za titulu šampiona Srpske, ali da nam to nije prioritet. Želimo dodatnu afirmaciju naših mladića a ako nam se ukaže šansa da se borimo za sami vrh naravno da ćemo je iskoristiti- rekao je trener Mladen Obrenović.

Izvor: Srpskainfo