ПРИЈЕДОР, 18. МАРТА /СРНА/ - Градоначелник Приједора Далибор Павловић на састанку са генералним конзулом Хрватске у Бањалуци Зораном Пиличићем.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da će grad podržati i učestvovati u projektima koje inicira Vlada Hrvatske.
“Konstatovali smo da sve što dođe za sve građane i hrvatsku populaciju u Prijedoru je značajno i grad će to prihvatiti i podržati”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa generalnim konzulom Hrvatske u Banjaluci Zoranom Piličićem.

Pavlović je podsjetio da grad već učestvuje u takvim projektima, kao što je izgradnja dalekovoda za Briševo u dužini od 3,5 kilometara.

“Kao što smo i ranije najavili, planiramo otvaranje kancelarije za dijasporu u kojoj će raditi po jedan Bošnjak, Hrvat i Srbin, koja će povezivati grad sa svojim sugrađanima izvan teritorije Republike Srpske i BiH”, dodao je Pavlović.

Piličić je pozdravio otvorenost gradonačelnika za učešće u projektima kroz sufinansiranje gdje bi dio novca dao grad, a dio Vlada Hrvatske.

“Te ideje ću prenijeti i tražiti podršku od Vlade Hrvatske na korist i ovdašnjih Hrvata i svih koji ovdje žive”, dodao je Piličić i dodao da je i otvaranje kancelarije za dijsporu od velike koristi.

Piličić je naveo i da se prijatno iznenadio optimizmom, energijom i operativnošću gradonačelnika Pavlovića, te istakao očekivanje da će ranije započeti projekti sada biti realizovani.

Mirko Pandža iz Udruženja građana “Altruist” Prijedor rekao je da su najpotrebniji projekti niskonaponska mreža i putevi.

Izvor: Agencije