Mladi socijaldemokrati Banjaluke danas su u šest sati započeli cjelodnevnu akciju čišćenja smeća sa javnih površina.

Član Gradskog odbora MSD Banjaluka Anja Ljubojević rekla da će ova akcija trajati cijeli dan i da ne postoji politički motiv za ovu akciju, već da je jedini motiv ljubav prema svom gradu i želja da Banjaluka u vrijeme kada se približava dan gada ne bude obilježena kao grad zatrpan otpadom.

 

 

Park Mladen Stojanović je posebno mjesto za mnoge naše sugrađane, oni će danas ovdje doći da trče, šetaju da dovedu djecu na igralište i zbog toga nismo željeli da dozvolimo da ovaj prostor, koji je jedno od najljepših mjesta u gradu prvi aprilski vikend dočeka zatrpan smećem.

 

 

Nije nam teško da u šest počnemo ovu akciju čišćenja, teško nam je zbog politike isključivosti i nevođenja dijaloga, naš grad gledamo zatrpan smećem.

 

 

Našu cjelodnevnu akciju čišćenja grada smo počeli sada ovdje a nastavićemo i u drugim dijelovima grada u kojima je to potrebno. Neće nam biti teško da ovo radimo svaki dan kada bude trebalo, ali se nadamo da to neće biti potrebno, da će razum, dobra volja i ljubav prema Banjaluci prevladati i da će se uskoro usvojiti budžet grada.

 

 

Banjaluka je u prethodnih 15 godina postala prepoznatljiva kao čist i uređen grad i to je nešto što se mora i nastaviti.

 

 

U toku akcije primjetili smo da su aktivisti PDP-a ostavljali naljepnice sa logom SNSD-a pored kanta punih smećem. Mogu da razumijem političku borbu, ali ne mogu da razumijem da neko obiđe kante u svom gradu, a ne dobije želju da to očisti, za razliku od njih mi smo to uradili.

Izvor: ATV