Jasno nam je da morate da sprovodite politiku partije iz koje dolazite, ali nam nije jasno da možete toj politici podrediti hiljade svojih kolega koji se više od godinu dana bore protiv pandemije virusa korona.

Poručio je ovo predsjednik banjalučkog SNSD Vlado Đajić u pismu upućenom Miloradu Maranu, predsjedniku Savjeta za zdravstvo Gradskog odbora PDP.

Đajić upozorava Marana da gradski odbor SNSD-a Banjaluka neće dozvoliti da se obmanjuje javnost, a prije svega radnici u zdravstvu.

Podsjeća da bi jednokratna pomoć od 500 KM koju je predložio SNSD, a predsjednik Gradskog odbora PDP-a odbio, obuhvatala kako radnike UKC RS, tako i radnike Doma zdravlja Banjaluka, Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović“ i druge zdravstvene radnike.

– Amandman SNSD na budžet Grada ne odnosi se samo na radnike UKC RS nego na sve zdravstvene radnike u Banjaluci. Kolega Maran, ako je Vama besmisleno da neko dobije 500 KM, makar to bila moralna stimulacija, uvjeravamo Vas da velikoj većini nije. Pogotovo ne pred Vaskrs. Jednokratna pomoć može biti isplaćena i bila bi da ste prihvatili amandmane na budžet koji se tiče heroja današnjice. Podsjetićemo Vas da bi trebalo da znate i da je jedino neizvodivo da bude sagrađena bolnica o kojoj priča stranka iz koje dolazite i to u vremenskom roku koji ste pominjali. I na taj način ste obmanuli javnost, Banjalučane, osim ako Vam je jedini cilj da uništite UKC RS, ali mi Vam to nećemo dozvoliti.

I na kraju, proizvoljne su Vam tvrdnje da je veliki broj zdravstvenih radnika napustio RS i UKC. Da ste se informisali prije obmanjivanja javnosti, znali biste da je UKC RS napustilo svega dva odsto zdravstvenih radnika, a na njihovo mjesto primljeni su mladi obrazovani kadrovi koji se sad bore sa pandemijom, tako da taj odlazak nije poremetio funcionisanje UKC-a.

Zaslužili ste pregršt ružnih riječi, ali mi smo ozbiljni ljudi, veliki dio nas daje svoj maksimum u zaštiti zdravlja Banjalučana, ali i građana iz cijele Republike Srpske. I to nam je jedini posao i obaveza na koju smo se zakleli. Nismo mogli da prećutimo na Vaše istupe koji Vama, kolega Maran, idu na obraz. Vi treba da pogledate u oči Vaše/naše kolege danas kada dođete ne posao – napisao je Đajić u pismu.

Podsjećamo, predsjednik Savjeta za zdravstvo Gradskog odbora PDP Banjaluka Milorad Maran izjavio je da problemi u zdravstvu nisu od juče, ali da budžetski amandmani skupštinske većine u Skupštini grada Banjaluka predstavljaju jeftini populizam i da jednokratna pomoć nije rješenje problema u zdravstvu.

Izvor: Srpskainfo