Iza protesta ugostitelja u Banjaluci stajale su političke ličnosti, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da nije izašao na protest smatrao bi to kukavičlukom.

Zbog te njegove izjave uslijedila je salva negativnih komentara građana koji su uvidjeli da se njima manipuliše, a Stanivuković je sebe u izjavi nazvao i “domaćinom grada”.

Nije domaćin neko ko poziva na okupljanje ljudi za vrijeme pandemije

Nije on podržao proteste, on je izašao malo da se druži sa svojim drugarima, kad već ne mogu na Kopaonik, može Stanišić doći u Banjaluku“.

Jedan od predvodnika ovog okupljanja bio je predsjednik Gradskog odbora DNS-a Bijeljina Milan Stanišić, koji je i ranije viđan u društvu Stanivukovića.

Pokazao si koliko si nezreo i nedorastao da obavljaš bilo kakvu društvenu odgovornu dužnost

Gdje je protest tu je i Stanivuković. Zar nema prečeg posla da se obavi, kao što je usvajanje budžeta“, samo su neki od komentara.

 

 

U teškoj epidemiološkoj situaciji Stanivuković je izjavio da su mjere Republičkog štaba lakrdija i podržao okupljenja, na kojem se vidjelo dosta aktivista PDP-a i DNS-a.

U komentarima se Stanivukoviću spočitavalo i smeće u gradu za koje je on najviše odgovoran, a nakon što je preduzeće Čistoća jutros počistilo grad, pokušali su da preuzmu zasluge poručujući da je čišćenje bilo volontrsko i da je sve ranije dogovoreno sa Kabinetom gradonačelnika, što je demantovao direktor ovog preduzeća.

Izvor: ATV