Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Republika Srpska i Srbija predano rade na izgradnji autoputa koji će spojiti Banjaluku i Beograd, aerodroma u Trebinju, te da se ulazi u fazu izradnje velikog energetskog projekta “Buk Bijela”.

Nakon sjednice Vijeća za saradnju Republike Srpske i Srbije, Cvijanović je istakla da je zadovoljna onim što je do sada postignuto kroz saradnju Srpske i Srbije, te izrazila zahvalnost Srbiji na političkom razumijevanju, finansijskoj i svakoj drugoj podršci.

Ona je zahvalila za podršku koja Srbija daje opštinama u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom koje su često prepuštene same sebi.

Cvijanović je rekla da je goste iz Srbije obavijestila i o uslovima u kojima se funkcioniše u BiH.

 

Sjednici su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Ivica Dačić.

Prisutvovali su i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, kao i ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije Dragan Lukač i Aleksandar Vulin.

Prethodno su se sastali Cvijanović i Dodik sa Vučićem, Čubrilović sa Dačićem i Višković sa Brnabićevom.

Autor: SRNA/RTRS