Nezaobilazan deo tradicije hrišćanskog praznika koji slavi Isusovo vaskrsenje, odnosno novi život, jesu jaja. Ona simbolišu novi život, rađanje, plodnost, obilje i proleće, a još sustari Egipćani, Persijci, Grci i Rimljani međusobno darivali jaja kao simbol novog života koji stiže nakon zime.

Uskrs je pun običaja i simbola, a mnogo pažnje se posvećuje i uskršnjoj dekoraciji, koja po pravilu, takođe treba da simboliše novi život. Verovanja kažu da je najbolje dom ispuniti cvećem koje takođe simbolizuje nevinost, ljubav i čednost kako bi nam cela godina blia takva.

Prolećno cveće se savršeno uklapa u proslavu najvećeg hrišćanskog praznika, a ova tri cveta simbolizuju nove početke.

Uskršnji ljiljan

Uskršnji ljiljan je simbol vaskrsenja Hristovog i simbolizuje čistoću i milost. Povezuju ih sa plodnošću i materinstvom i zato je važno da ga imate u domu na ovaj veliki praznik.

Đurđevak

Cvet koji je simbol nežnosti, skromnosti i čistote. Neizostavan je u buketima devojaka koje se venčavaju u proleće, čak su i neveste u kraljevskim porodicama nosile bidermajer sačinjen od ovog cveća.

Lale

Lale predstavljaju savršenu ljubav – crvena lala povezuje se sa iskrenim emocijama, dok su bordo lale simbol divljenja i poštovanja. U svakom slučaju, lale su simbol svih vrednosti koje se prožimaju kroz Uskrs, piše Lepa&Srećna.