Slovo o moralu najčešće drže oni koji o ovoj društvenoj svijesti znaju tek semantičku odrednicu riječi kojom se ona označava, a veoma često ni to. Ukoliko bi se ipak trebalo odrediti polje u kojem je ovakva aktivnost najvidljivija, bez dileme to bi bilo politička scena Srpske, a njen najvjerodostojniji predstavnik Nenad Nešić, doskorašnji v.d. „PutevaRepublike Srpske“ i lider DNS-a, političke partije koja je do prošle godine prethodnih 20 bila član vladajuće koalicije.

Da je moral za Nešića potpuna nepoznanica, ovaj političar pokazuje iz dana u dan, a posljednji primjer, gdje zbog, kako navodi, ponižavanja boraca poziva na ostavke ministra i predsjednika Vlade Srpske, dokaz su njegove rješenosti u naumu da u ovoj disciplini svakodnevno obara rekorde.

Potpuno je izvjesno da je Nešić izlaskom iz vladajuće koalicije odlučio da zaboravi svoj dotadašnji stil djelovanja, bahaćenje i malverzacije zbog kojih je protiv njega pokrenut krivični postupak i svoj dalji politički rad posveti omalovažavanju rada na onim pitanjima, koje mu dok je bio u prilici da ih riješava i nisu toliko bile bitne.

Vrijedi napomenuti da i pored dugogodišnjeg političkog angažmana, Nešić do sada u biografiji nema upisan nijedan vid pomoći ovakvim kategorijama društva, niti se ovakvim pitanjima bavi kroz analize ili prijedloge pomoći. Ipak, iako je konkretan primjer suprotnog djelovanja, koji bi u određenom vaganju mogao poslužiti kao moralno uporište za ovakve Nešićeve osude izostao, nije izostao i primjer  i dokaz Nešićevog bahatog stila, pa je javnost ne tako davno imala priliku da vidi snimak u kojem Nešić na slavlju šutira novac.

Postavlja se pitanje ima li takva osoba pravo da komentariše i sudi o moralnosti bilo kakvog oblika pomoći i koliko bi gladnih usta nahranio novac koji je Nešiću tada poslužio za bahaćenje?

Upravo zbog ovakvog snimka, na kojem je Nešićevo bahato i osiono ponašanje prikazano u pravom svijetlu, pojedini političari ocjenjuju da je Nešić posljedni političar koji ima pravo da dijeli moralne pridike i lekcije i pitaju ga da li novac koje je tada šutirao pripada ovim borcima koje sada žali u saopštenjima.

Izvor: Banjaluka.net