“Glogi” prva knjiga o Nebojši Glogovcu, autora Aleksandra Đuričića, biće promovisana danas u 20 časova u Pozorištu Prijedor.

Knjiga je iz štampe izašla 7. februara 2021. godine, uoči trogodišnjice smrti velikog Nebojše Glogovca. “Glogi” je prva knjiga o Nebojši Glogovcu, a prema riječima autora Aleksandra Đuričića, ova romansirana biografija otkriva kako je glumac rastao kao čovjek i umjetnik, pričajući manje poznate detalje iz njegovog života. U knjizi se otkriva zašto je odbio Anđelinu Džoli, a prihvatio da bude Draža Mihailović, šta mu je značila “Crvena zvezda” i koje su ga strasti, pored motora i kuvanja opsjedale. Osim toga, u knjizi su prvi put objavljene i pjesme koje je Glogovac pisao samo za svoju dušu.

O najvoljenijem srpskom glumcu pripovjedaju Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Vida Ognjenović, Nikola Pejaković, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski, ali i žene s kojima se volio, kumovi, prijatelji…

Aleksandar Đuričić je dosada objavio knjige “Posle fajronta – knjiga o Paji” (2009), “Čuvarkuće – Udovice pisaca” (2017), “Tajne slavnihSrba”(2019) i “Glogi” (2021). Prevođen je na ruski, francuski I bugarski jezik. Dobitnik je nagrade Dejan Medaković za 2017.

Izvor: Srpskainfo