Prijedor je danas bio domaćin Izborne skupštine Planinarskog saveza Republike Srpske na kojoj je za predsjednika Planinarskog saveza ponovo imenovan LJubiša Aramanda, dok će predsjednik Skupštine Saveza biti Rajko Lekanić.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je pozdravljajući učesnike ove skupštine izjavio da je ovom gradu bila posebna čast da je domaćin jednog ovakvog skupa.
” Ovo posebno jer Prijedor ima dugu tradiciju planinarenja i ima pet planinarskh društava ,a tu je i Nacionalni park `Kozara` koji je ugodan za sve vrste planinarenja”, rekao je Pavlović.
On je dodao da je prisustvo predstavnika planinarskih saveza iz okruženja na ovoj skupštini značajno i sa turističkog aspekta za grad Prijedor ističući i značaj dobrih odnosa koji naši planinari imaju sa tim savezima.

Ljubiša Aramanda je istakao da u Republici Srpskoj postoje 62 planinarska kluba.
” Za raziku od nekih drugih, nama je ova pandemija pogodovala jer smo dobili veliki broj članova odnosno samo ove godine smo dobili 1500 novih članova što je povećalo ukupnu cifru od oko 5000 planinara u Republici Srpskoj”, rekao je Aramanda.
On je dodao da samo omasovljenje Planinarskog saveza i ovog pokreta odnosno sporta znači zdrav život, boravak u prirodi, a imaju i mnogo članova koji se bave ljekovitim biljem i gljivarenjem tako da je to spoj ugodnog s korisnim.
Na ovoj Izbornoj skupštini Planinarskog saveza Republike Srpske izabrani su i Upravni i Nadzorni odbor, Sud časti odnosno svi organi koji su neophodni za rad ovog saveza.
Zahvalnice su , osim zaslužnim članovina Planinarskog saveza i službama koje rade unutar Saveza, uručene i predsjednicima planinarskih saveza Srbije i Crne Gore uz najavu još bolje saradnje u budućnosti.

Izvor: prijedorgrad