U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se očekuje toplije vrijeme, a poslije podne su moguće i prolazne padavine.

rije podne biće promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme u većini predjela, uz sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri moguće je povećanje oblačnosti na krajnjem zapadu i sjeverozapadu, tokom noći i u Semberiji, gdje će postojati uslovi za po koji pljusak ili period sa slabom kišom.

Za nekoliko stepeni će danas biti toplije nego juče. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20 do 25, na sjeveru i sjeveroistoku do 28, u planinama od 16 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren jugozapadni vjetar, uveče u skretanju na sjeverne smjerove.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica šest, Čemerno devet, Rudo, Šipovo i Sokolac 10, Han Pijesak i Gacko 11, Mrkonjić Grad, Višegrad, Bileća, Novi Grad, Bugojno i Ivan sedlo 12, Banjaluka, Zvornik i Kalinovik 13, Mostar, Gradiška, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla, Srebrenica, Mrakovica i Ribnik 14, Prijedor i Trebinje 15, Sarajevo i Doboj 16, Bijeljina 17, Gradačac 18, te Bihać i Neum 19 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo