U gradskoj čitaonici u Prijedoru sinoc je promovisana knjiga Dragane Kragulj ” Kratki kurs levitacije”.

Riječ je o pobjedničkoj knjizi prvog konkursa za najbolju neobjavljenu zbirku pjesama koji je raspisao Centar za afirmaciju stvaralaštva “Poetikum” iz Kraljeva.
Autorka Dragana Kragulj je novinarima izjavila da je na konkursu bilo prijavljeno 150 pjesnika i da je imala sreće da bude pobjednik.
” Ozbiljan su izdavač, vode računa o svojim autorima, a nagrada na konkursu je bila štampanje knjige”, izjavila je Kraguljeva.
Ona je dodala da zbirku, kao intimnu ispovijest, čine pjesme u slobodnom stihu za razliku od prethodne koja je bila u vezanom stihu i klasičnoj formi.
“Inspiracija je svuda gdje pogledate tako da i dalje intenzivno pišem i u svakoj novoj knjizi pokušavam da uvedem neku promjenu, ispitujem nove forme, mijenjam leksiku”, izjavila je Kraguljeva.

Ovo je njena osma knjiga. Do sada je objavila knjige “Put s oblacima”, “Miris dalekih voda”, “Insomnia”, “Sjaj i odsjaj”, “Slak”, “Kradljivica sna” i “Radosti duboke hlad”.
O knjizi je na večerašnjoj promociji ispred Narodne biblioteke ” Ćirilo i Metodije” kao organizatora promocije, govorila bibliotekar Vedrana Tošić koja je izjavila da knjiga mnogo znači za zavičajnu zbirku ove ustanove.Stihove iz knjige ” Kratki kurs levitacije” govorila je glumica Zorica Jojić.
Promocija je bila jedna od manifestacija ” Prijedorskog ljeta kulture” koje se nastavlja 15.juna kada će u Muzeju Kozare biti otvorena izložba ” Stoljeće arheoloških istraživanja u Rijeci”.

Izvor: prijedorgrad