Ljudi iz strukture SDA u potpunosti pokazuju jedno apsolutno nepoštovanje institucija BiH, zemlje u koju se oni, navodno, toliko zaklinju i toliko vole, izjavio je za Radio Republike Srpske Radovan Kovačević, savjetnik za unutrašnja pitanja srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.


Radovan Kovačević (Foto: ATV) -

Radovan Kovačević (Foto: ATV)

Očigledno je, ističe Kovačević, da oni ne mogu da prihvate dejtonsku BiH.

– Oni konstantno pokušavaju da se ponašaju po principu nekih njihovih ciljeva, a to je ta takozvana republika BiH u kojoj nema mjesta za bilo koga drugog osim za Bošnjake. To je nešto što je apsolutno neprihvatljivo – rekao je Kovačević.

Kovačević poručuje da Srpska konstantno poštuje institucije BiH i način na koji se tu donose odluke.

– Ono što možemo sa sigurnošću da kažemo jeste da ćemo i mi kao predstavnici Republike Srpske, predstavnici srpskog konstitutivnog naroda na nivou BiH, uskoro imati itekako jasan odgovor i jasnu reakciju na ovakve sramne i skandalozne postupke predstavnika bošnjačkog naroda u zajedničkim institucijama u BiH – izjavio je Kovačević.

Istakao je da je Srpska već imala određenu reakciju prema generalnom sekretaru UN-a i članicama Savjeta bezbjednosti.

– Mi ćemo u potpunosti da delegetimizujemo Svena Alkalaja kao bilo kakvog predstavnika BiH, jer on to nije. On je predstavnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i radikalnih bošnjačkih struktura i to mora biti svima u svijetu jasno – poručio je Kovačević.

Ističe da sve ovo predstavlja dokaz da su potrebni razgovori predstavnika Srpske i FBiH o budućnosti BiH.

– Republika Srpska sigurno neće ostati u BiH u kojoj neće biti poštovana – naglasio je Kovačević.

Autor: RTRS