ПРИЈЕДОР, 27. ЈУНА /СРНА/ - Перса и Божо Драгић из приједорског села Саничани данас су у породичном дому прославили 50 година љубави и слоге, а приликом здравице на свом златном пиру рекли су да неки посебан рецепт за успјех у браку и љубави немају, већ да су се током година водили тиме да морају бити само добар примјер својој дјеци.

Persa i Božo Dragić iz prijedorskog sela Saničani danas su u porodičnom domu proslavili 50 godina ljubavi i sloge, a prilikom zdravice na svom zlatnom piru rekli su da neki poseban recept za uspjeh u braku i ljubavi nemaju, već da su se tokom godina vodili time da moraju biti samo dobar primjer svojoj djeci.

Dragić je novinarima rekao da su on i supruga u mladosti bili komšije, zajedno čuvali stoku, družili se i zavoljeli.

– Kroz život se boriš. I mi smo se borili, ali je sve lakše uz ljubav i poštovanje – kaže Dragić.

NJegova životna saputnica Persa dodaje da, kada pogleda unazad, ne zna šta bi loše izdvojila.

– Nema veće sreće od one kada u svom porodičnom domu okupiš najmilije i kada se sa njima veseliš. To je najvažnije – ta sloga, okupljanje, fino nam je. Djecu smo stekli, imamo dva sina, snahe i troje unučadi. Neka su nam živi i zdravi, to nam je najbitnije, da sa njima ovo još života da poživimo – poželjela je Persa.

Dok se prisjećaju događaja iz pola vijeka zajedničkog život uglas kažu da su kroz sve životne probleme išli hrabro i sa vjerom, rješavajući jedno po jedno, što je i njihov savjet mladima.

– Lako se okrenuti i otići. Treba sjesti, razgovarati, riješiti problem dogovorom – drugačije ne može – savjetuju Dragići.

Osim što su sa radošću dočekali rodbinu, komšije i brojne prijatelje, veoma ih je obradovala posjeta i čestitka gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića.

– Jubilej koji zaista treba da se proslavi. Čast mi je da sam sa njima danas, prvo kao čovjek i prijatelj, a onda i kao gradonačelnik. Nadam se da ćemo se na istom mjestu okupiti i za 10 godina, kada budu slavili 60 godina braka – istakao je Pavlović.

Izvor: Srpskainfo