Trinaestogodišnji Nikola Perić, koji je pretučen u selu Gojbulja kod Vučitrna, nakon saniranja povreda zadržan je u bolničkom centru u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici radi dalje opservacije.

Dječak, koji ima vidne povrede iznad oka i podlive i posjekotine na rukama i nogama, rekao je da ga je napala grupa starijih dječaka bez ikakvog razloga.

– Igrao sam fudbal sa braćom i drugarima, a onda su mi prišli neki dječaci i napali me bez ikakvog razloga. Počeli su da me udaraju, a kada sam krenuo da bježim, sustigli su me i oborili na zemlju. Onda su me udarali i šutirali po glavi, tijelu, pokidali su mi i zlatni lanac na kojem je bio krstić i gazili su ga po zemlji. Nisam mogao da vidim ko me je tačno napao – rekao je Perić za Kosovo onlajn.

Dječakov stric Aleksandar Perić rekao je da je napad na njegovog sinovca samo logični slijed događaja onog što se dešava u posljednje vrijeme u Gojbulji.

– Život Srba u Gojbulji je veoma težak i ovako nešto se i očekivalo od Albanaca koji svakodnevno provociraju. Oskrnavili su nam crkvu, oštetili groblje, gotovo svakodnevno napadaju, dolaze u selo da provociraju, a najčešće je na meti škola gdje su i Nikolu napali, kada je sa drugovima igrao fudbal – istakao je Perić.

On smatra da određenu krivicu za napade koji se dešavaju ima policija samoproglašenog Kosova, koja, kako je rekao, ne radi svoj posao kako treba.

– Došli su poslije pola sata od kad smo ih pozvali, iako je Vučitrn blizu. Gotovo uvijek kažu da nisu ništa vidjeli, ne mogu da nađu ko je to uradio, a za ovaj napad na Nikolu rekli su da je dječija tuča. Ovo nije dječija tuča, to su momci znatno stariji i veći od njega i napali su ga bez razloga što ne može da bude dječija tuča – rekao je Perić.

Prema njegovom mišljenju, cilj učestalih napada Albanaca na preostale Srbe u Gojbulji je da ih zaplaše i primoraju da im prodaju svoju imovinu i napuste vjekovna ognjišta.

– Cilj im je da nas natjeraju da im prodamo svoja imanja, da napustimo selo, ali mislim da neće uspjeti u toj namjeri – naglasio je Aleksandar Perić.

Autor: RTRS