Presjeklo me je, od straha i brige nisam znala gdje se nalazim kada sam čula da mi je sin pretučen. To riječima ne može da se opiše…

Ovako za Blic počinje priču Milica Perić, majka trinaestogodišnjeg dečaka Nikole Perića kojeg je, kako se veruje, grupa Albanaca sinoć pretukla u selu Gojbulja nadomak Vučitrna.

– Bili smo kod kuće, kada je komšija dotrčao i rekao: “Nikola je povrijeđen, hajde, hitno moramo da ga vodimo kod doktora”. Kada sam to čula presjeklo me je, nisam znala gde se nalazim. A tek kada sam ga vidjela, nisam znala gdje sa sobom – priča Milica.

Nikola je sinoć primljen u Kliničko bolnički centar u Sjevernoj Mitrovici, a nakon saniranja zadobijenih povreda, zadržan je sve do jutros.

Danas je sa roditeljima kod kuće, a ima vidne povrede iznad oka, podlive i posjekotine na rukama i nogama, oko vrata ogrebotine, modricu na stomaku…

– Pitala sam ga šta se desilo, ispričao mi je da je sa braćom i drugom igrao fudbal, i da su ih iznenada, iz čista mira, pojurili nekoliko starijih Albanaca od 16 i 17 godina. Ostali su pobjegli, ali našeg NIkolu su stigli. Oborili su ga na zemlju, šutirali nogama i rukama, čak su ga udarili i kamenom u glavu. Zato i ima hematom – jedva uspijeva da savlada suze Milica.

Srce joj se, dodaje ona, steglo kada joj je rekao: “Mama, nisam imao snagu da bježim! Pošao sam, ali nisam uspio da se odbranim, i ostao sam dole”.

– Dozivao je nekog da mu pomogne, ali ga niko iz obližnje porodice nije čuo. Cijeli dan nismo imali struju, agregat je radio i zagušio njegove povike – priča Milica.

Kaže i da su ga i ranije jurili biciklama, ali da im je tada pobjegao. Ovaj put su bili brži od njega.

– Ne znam šta ih je isprovociralo, vjerovatno im je pažnju privukao lančić sa krstićem koji je nosio oko vrata. Pocijepali su mu majicu, pokidali su mu lančić, otud mu i te ogrebotine oko vrata koje su mu napravili dok su ga vukli. Muž ga je poslije našao pored mesta na kojem su ga tukli – kaže Milica.

Nikola je, dodaje ona, danas dobro, neće da pokaže da je uplašen i dječački smišlja i nabraja kako će da uzvrati svojim napadačima. Ako ih prepozna.

– Stalno priča: mama, ja ću njima ovo, ja ću njima ono, samo kada ih prepoznam. Konačno se malo smirio, a meni tek sada nije svejedno. I prije sam se plašila, ali me je tek sada strah da ga pustim i da izađe. Mogla sam ranije bar da ga pošaljem da ode do prodavnice, ali posle ovoga ne znam šta da radim – kaže Milica.

U Gobelju inače ima dvadesetak srpskih kuća, mješovita je sredina, ali i pored ovog napada porodica Perić ne pomišlja da se iseli.

– Ni na kraj pameti mi nije da idemo. Ovdje smo cijeli život i ne planiramo nigdje da idemo. Čak ćemo popraviti pokidani lančić, kako bi Nikola mogao ponovo da nosi – priča Milica.

Izvor: Srpskainfo