Na području grada večeras nešto iza 21 čas počelo je zaprašivanje komaraca sa zemlje koju vrši izabrani izvođač radova d.o.o. ” Dezinsekcija” Bijeljina.

Direktor ovog preduzeća Ivona Stanisavić potvrdila je da na raspolaganju imaju osam uređaja za hladno zamagljivanje i da su startovali sa osam ekipa.
” Vremenski uslovi su odlični i vjerujem da će čitava aktivnost biti završena večeras iza ponoći”, kazala je Stanisavićeva.
Ona je potvrdila da se ostvarili kontakt sa Gradskom upravom odnosno Odsjekom za mjesne zajednice koji će voditi ekipe kroz naseljena mjesta i koji će im ukazati na sve moguće kritične tačke.
“Ove mjere su efikasne i kompletna Evropske unija radi na ovaj način sa akcentom na larvicidne tretmane koji smo mi danas već uradili,isto tako u saradnji sa Odsjekom za mjesne zajednice i ljudima na terenu koji su nam ukazali na kritična mjesta i staništa, bare, septičke jame i močvarna područja”, kazala je Stanisavićeva.
Predstavnik Odsjeka za mjesne zajedncie Đoko Jež je potvrdio da je njihov posao bio da koordiniraju akciju na terenu.
“Aktivirali smo ljude iz mjesnih kancelarija i predsjednike savjeta mjesnih zajednica koji će ove ekipe odvesti na teren i voditi na najkritičnija mjesta da se iskoriste ove stručne ekipe i ovaj posao, a da građanstvo bude zadovoljno”, rekao je Jež.

Zaprašivanje će se večeras vršiti u naseljima Urije, Puharska, Čirkin Polje, Brezičani,Raškovac, Berek, Čejreci, Tukovi,Bišćani ,Centar, Kokin grad, Orlovača, Vrbice,Donji Orlovci, Pećani, kanal Puharske, parkovi, Gomjenica,Saničani, Aerodromsko naselje, Omarska i stara cesta prema Prijedoru.
Lokacije na kojima je danas izvršen larvicidni tretman su kanal Puharska,rijeka Miloševica, Berek, Brezičani i Saničani.
Ukoliko se posao zaprašivanja komaraca ne završi večeras, biće nastavljen i sutra u večernjim časovima. Pčelari su o ovoj aktivnosti obaviješteni putem medija kako bi na vrijeme zaštitili svoje košnice odnosno pčelinja društva.