Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Vukašinu Šijanu (22) i još dvojici osumnjičenih da su u ponedjeljak ujutru učestvovali u pucnjavi u kojoj je u noge ranjen 34-godišnji muškarac.

Svoj trojici okrivljenih, V. Š, M. M. i M. K. pritvor je određen da ne bi uticali na svjedoke, a prema V. K. i M.M. i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično djelo, precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Pritvor im je rješenjem odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva pred kojim su se ranije danas branili ćutanjem.

Na to rješenje okrivljeni i njihovi branioci imaju da ulože žalbe u roku od tri dana krivičnom vanpretresnom veću suda.

M. M. se tereti za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda u saizvršilaštvu, dok se prema Šijanu i M. K. preduzimaju dokazne radnje zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu.

Oni se sumnjiče da su u ponedjeljak ujutru, 19. jula, u Surčinu došli ispred kuće 34-godišnjeg muškarca, kojem je, nakon verbalne rasprave, kako se sumnja, M. M. ispalio nekoliko hitaca u predjelu nogu.

Vukašin Šijan je sin Zorana Šijana, nekadašnjeg vođe tzv. surčinskog klana koji je ubijen 27. novembra 1999. godine, rafalima iz “škorpiona” i “kalašnjikova” dok je u “mercedesu” čekao zeleno svjetlo na uglu Nemanjine i Svetozara Markovića.

(Telegraf)